Hielspoor zooltjes

Hielspoor komt ontzettend vaak voor. Toch horen de meeste mensen er pas voor het eerst over als ze er zelf mee te maken krijgen. Wie eenmaal de pijn van hielspoor kent, zal deze niet snel vergeten. Gelukkig zijn er speciale inlegzolen voor hielspoor te koop die verlichting geven. Het duurt echter wel een tijdje voordat alle klachten van hielspoor echt verdwijnen.

Hoe weet ik zeker dat ik de juiste hielspoor zooltjes heb?

Als leek kun je dat haast niet weten. Het aanbod van inlegzolen is enorm en hielspoor is ‘populair’. Daarom zijn reviews van klanten zo waardevol. Want wie kan nu beter vertellen dat de inlegzolen die je wilt kopen ook echt voor hielspoor zijn? Naast reviews van gebruikers, zijn er wel een paar richtlijnen om op te letten.

Hielspoor zooltjes zijn geen duizenddingendoekjes

Vind je dat een gekke vergelijking? Let dan maar eens op wat sommige aanbieders van één soort inlegzool durven te beloven… Een inlegzooltje voor hielspoor moet echt aan andere eisen voldoen dan een zooltje dat gebruikt wordt voor scheenbeenpijn of een lopersknie, om maar wat te noemen. Zo moet de voetboog een bepaalde hoogte en hardheid hebben om écht te kunnen werken. Verreweg het merendeel van zogenaamde ‘hielspoorzooltjes’ heeft een support die veel te laag is of zelfs op de verkeerde plek ondersteuning geeft. En dan ben je nog verder van de weg.

Daarom hebben wij er voor gekozen ons te specialiseren. Dit doen we met een speciale website die helemaal gericht is op hielspoor en een forum op Facebook waarop je contact kunt hebben en tips kunt uitwisselen met lotgenoten.

Oefeningen, tips en goede inlegzolen voor hielspoor

Hielspoor kun je op verschillende manieren ontwikkelen. Daarom is het belangrijk dat je – naast het dragen van de juiste inlegzolen – ook kijkt wat je in het dagelijks leven kunt aanpassen om klachten te voorkomen en/of te genezen. Wij proberen hierin zo compleet mogelijk te zijn met oefeningen en tips. Onze hielspoor video’s zijn kort en duidelijk, zo kun je zelf ook aan de slag met praktische tips.

Wil je meer weten over andere behandelmethodes? Lees dan ons blog. Hierin geven we nuchtere en objectieve informatie over de (nieuwste) mogelijkheden die er zijn. Wij durven gerust te beweren dat onze inlegzolen voor hielspoor de meest toegankelijke en betaalbare oplossing is.

Wij adviseren bij hielspoor onze Footlogics Comfort, lederen Comfort PLUS en voor smalle schoenen Footlogics Casual

Bekijk ons assortiment inlegzolen voor hielspoor