De Plason behandeling bij hielspoor

behandelmethode met stikstofmonoxide

De Plason is een behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van stikstofmonoxide (NO). Stikstof heeft een ontgiftende werking en versterkt het immuunsysteem. Het is een effectief middel om ontstekingen en infecties te bestrijden.

Klinkt goed. Hoe werkt de Plason?

De Plason werkt met stikstofmonoxide, een molecuul dat kort actief is maar een belangrijke rol speelt bij allerlei natuurlijke functies, ontstekingen en wondgenezingsprocessen. Het toestel dat voor de behandeling wordt gebruikt, de Plason, maakt gebruik van plasma gegeneerde gasvormige stikstofmonoxide. In deze vorm is het toe te passen bij verschillende behandelingen.

In het vaktijdschrift complementaire geneeswijzen Beyond Medicine, staat de werking als volgt omschreven:

“Therapeutische effecten worden vooral bereikt door het gebruik van plasma gegenereerde gasvormige stikstofmonoxide (gNO). Plasma lijkt op gas maar bevat geladen deeltjes. Zo bestaat bliksem uit plasma, maar ook sterren zoals de zon. Deze vorm van stikstofmonoxide wordt gebruikt voor verschillende klinische toepassingen.”

Best ingewikkeld, de Plason methode

Bij hoge temperaturen in vochtige lucht, worden zeer reactieve radicalen en atomaire waterstof gevormd tot stikstofmonoxide en andere zuurstof bevattende moleculen. De plasmastroom wordt afgekoeld tot kamertemperatuur, bestaat uit warme lucht en de plasma gegenereerde moleculen.

Dit unieke plasmagas kan gebruikt worden bij de behandeling van brandwonden, littekens en gewrichtsklachten.

Best lastig uit te leggen en dan moet je weten dat we alle scheikundige formules voor de leesbaarheid achterwege hebben gelaten 😉

De Plason in de praktijk

De behandeling met de Plason schijnt prettig aan te voelen. De behandelstaaf waar de stikstofmonoxide op kamertemperatuur uitkomt, wordt boven de te behandelende plek heen en weer bewogen. Zeer lokale behandeling is daardoor mogelijk.

De Plason wordt als pijnbestrijder ingezet en wordt gebruikt bij reuma, artrose, lage rugpijn en hielspoor. De Plason bestrijdt ontstekingen, doodt virussen, bacteriën en schimmels. Zorgt voor snelle wondgenezing en versnelt genezingsprocessen.

Na de behandeling kunnen de klachten in eerste instantie even verergeren maar nemen geleidelijk aan weer af. Je kunt ook last krijgen van griepachtige verschijnselen, hoofdpijn en misselijkheid. Eigenlijk dezelfde klachten die na een stevige behandeling bij de fysiotherapeut ook kunnen voorkomen.

Wanneer is de behandeling niet geschikt?

De behandeling is niet geschikt voor mensen met een lage bloeddruk, als je zwanger bent of als je een afwijking hebt in de bloedstolling. Na een hart- of herseninfarct kan deze behandeling niet worden toegepast. En last but not least: ook niet als je allergisch bent voor de oxide van stikstof!

Hoe effectief is de Plason bij hielspoor?

Daar moeten we heel eerlijk in zijn: we weten het (nog) niet. Er is nog niet genoeg bekend over deze behandelmethode om er een uitspraak over te kunnen doen.

Heb jij zelf of ken jij iemand die ervaring heeft met de Plason? Dan horen we heel erg graag meer over jouw ervaringen!

Hielspoortips van Moniek

Moniek van Footlogics
Gediplomeerd Voetkundig Adviseur

Vragen of advies over hielspoor en voetproblemen?

Ik ben Moniek van Footlogics. Heb je een vraag over hielspoor of andere voetklachten? Ik adviseer je met plezier.