Hielspoorklachten kunnen heel goed worden verholpen of in elk geval worden verminderd door het dragen van speciaal hiervoor ontworpen hielspoor zooltjes. Als je hebt gelezen wat de meest voorkomende oorzaken bij hielspoor zijn, begrijp je ook waarom. Hielspoor zooltjes ondersteunen de voeten op de juiste plaats en hebben een corrigerend effect.

Bij hielspoor schoenen dragen: pijnlijke zaak

Zelfs de beste schoenen kunnen bij hielspoor extra pijn veroorzaken. Dat komt omdat het voetbed van de meeste schoenen niet voldoende steun biedt waardoor de voet aan de binnenkant doorzakt. Gelukkig kun je jouw favoriete schoenen gewoon blijven dragen, óók als je last hebt van hielspoor. Goede inlegzolen tegen hielspoor passen namelijk in alle gewone schoenen. Je hoeft dus maar één paar zooltjes aan te schaffen.

Speciale inlegzolen hielspoor

Het naar binnen kantelen van de voet (overpronatie) kan voor heel veel verschillende lichamelijke klachten zorgen, waaronder overbelasting van de peesplaat die onder de voet door loopt. Zo ontstaat hielspoor.

De corrigerende inlegzolen voor hielspoor ondersteunen de voet onder het voetgewelf en de hak ligt stevig in de hielkuip waardoor de enkel stevig staat. Dit voorkomt dat de enkels naar binnen kantelen en het voetgewelf kan zo niet doorzakken.

Wat is het effect van hielspoor zooltjes?

De meeste mensen moeten even wennen aan de extra ondersteuning onder de voet maar ervaren onmiddellijk verlichting. Je loopt makkelijker omdat het pijnpunt wordt ontzien en je lichaamshouding kan veranderen omdat deze vanuit de voeten wordt gecorrigeerd. Een aangename ‘bijwerking’ kan dan ook zijn dat je andere klachten zoals rug-, nek- en schouderpijn ook verdwijnen.

Houd er rekening mee dat het volledige herstel van hielspoor echt wel enkele weken nodig heeft. Blijf de hielspoor zolen ook daarna nog dragen. Waarschijnlijk wil je niet anders meer!

Footlogics Inlegzolen kunnen helpen bij hielspoor

Footlogics zijn houding corrigerende, ondersteunende steunzolen die hielspoor kunnen verlichten en zelfs verhelpen. Je bestelt de zooltjes bij ons in de webshop.