Sportinlegzolen voor slimme sporters

Eigenlijk weet iedereen die regelmatig sport wel dat sporten een flinke belasting kan zijn voor je hele lichaam. Pijntjes sluipen er ongemerkt in. Bij de een begint het in de lage rug, de ander krijgt last van zijn knieën na het hardlopen. Even pauze dan maar? Stoppen met je geliefde sport? Naar de fysiotherapeut? Of sportinlegzolen?

Natuurlijk is dat allemaal prima als je een sportblessure hebt. Maar wat doe je als het na een periode van rust weer beter gaat? Rustig opbouwen alleen is niet genoeg. Voor je het weet trek je een fanatiek sprintje of ga je wat te lang door.

Langzaam opbouwen maar wel met sportinlegzolen

Voordat je weer gaat sporten, kun je het beste een paar sportinlegzolen aanschaffen. Je haalt de zooltjes die in je sportschoenen zitten eruit en vervangt deze door de speciale sportinlegzolen. Je kunt ze gebruiken in verschillende sportschoenen en voor diverse sporten. Dus je hebt maar één paar zooltjes nodig.

Tijdens het sporten hebben je voeten andere ondersteuning nodig dan normaal. Sportinlegzolen ondersteunen de voeten extra in de holte van de voet en onder de middenvoetsbeentjes. Bovendien corrigeren ze bij overpronatie (doorgezakte voeten), waardoor de druk op de enkels wordt verlicht.

Overpronatie ligt aan de basis van veel verschillende sportblessures, variërend van pijn aan de voeten, hielpijn, scheenbeenpijn en lage rugklachten. Geen wonder eigenlijk: de voeten moten vaak zware klappen opvangen tijdens het sporten, die doordreunen in het lichaam.

Zacht en stevig, dát helpt

Sportinlegzolen moeten aan heel andere eisen voldoen dan normale inlegzolen. Ze moeten zacht zijn, nergens irriteren, verend zijn en voldoende schokdempingdemping hebben. Maar ze moeten ook stevig genoeg zijn om de voet te corrigeren, de enkels steun te geven en langdurig in vorm blijven.

Misschien moet je even wennen aan de sportinlegzolen omdat je met name onder de voetboog meer steun krijgt dan je gewend bent. Maar omdat je na een blessure toch langzaam moet opbouwen, is dat vast geen probleem.

Benieuwd of de inlegzolen ook geschikt zijn voor jouw klachten en de sport die jij beoefent? Lees dan de uitgebreide productinformatie na. Mocht je twijfelen, dan staan we altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Bekijk onze Footlogics Sports