Skecher Schoenen

hielspoorschoenen bij hielklachten

Op onze site hielspoortips.nl willen we je zo goed en volledig mogelijk informeren over hielpijn, hielspoor en hoe je zelf je klachten kunt verlichten. Op deze pagina vertel ik je meer over Skechers. Skecher schoenen zijn volgens de ontwikkelaars gemaakt om zowel comfort als ondersteuning te bieden waardoor hielpijn verlicht kan worden.

De meest voorkomende oorzaak van hielpijn, zoals plantaire fasciitis, wordt veroorzaakt door overpronatie. Maar kijk ook eens goed naar je schoenen, wist je dat schoenen met onvoldoende ondersteuning ook hielklachten kunnen geven?

Skecher schoenen en voetboogondersteuning

Onder de voetboog loopt een sterke pees. Deze pees is belangrijk voor het verdelen van je gewicht en opvangen en verwerken van de schokken als je loopt en rent. Schoenen met een goede ondersteuning onder de voetboog kunnen de druk op de hiel en peesplaat verminderen en voorkomen dat de pees ontstoken raakt. Skechers hebben in de meeste uitvoeringen een ingebouwde voetboogondersteuning of hebben een extra tussenzool voor nog meer ondersteuning.

Demping

Schoenen met voldoende demping kunnen de klappen van lopen en wandelen goed opvangen en de invloed daarvan op je hielen verkleinen. Dat is vooral fijn als je veel moet staan en lopen voor je werk. Skechers zijn vaak voorzien van schokabsorberend traagschuim (geheugenschuim). Dit materiaal vormt zich naar je voeten en geeft natuurlijk loopcomfort.

Verwissel demping overigens niet met veerkracht, dat zijn twee verschillende dingen. Dempend materiaal dat is verwerkt in schoenen en steunzolen is stevig maar flexibel en gemaakt om de klappen van lopen en sporten op je voeten en knieën op te vangen en af te voeren. Veerkrachtige zolen en schoenen zijn soepel en zachter. Veerkrachtig materiaal ‘veert’ meer mee tijdens het lopen.

Stabiliseren

Naast demping en ondersteuning hebben Skechers stabiliserende kwaliteiten. Stabilisatie van je voeten in je schoenen voorkomt overproneren; dat is het naar binnen kantelen van de enkel. 

Om de voet te stabiliseren gebruikt Skecher twee technieken: de afgeronde (halve maan) zool; dit wordt ook wel de ‘Rocker zool’, ‘Rocker profiel’ of ‘Wobble board’ genoemd en een extra tussenzool om de stabiliteit en juiste uitlijning van je voeten te stimuleren. 

Rockerzool

Rockerzolen zijn half afgeronde zolen en worden vaak gemaakt in wandel- en hardloopschoenen. De half ronde vorm zorgt ervoor dat je voet tijdens het lopen of rennen volledig en natuurlijke afrolt van hiel tot teen. Dat zorgt tijdens het wandelen en hardlopen voor een soepele, gelijkmatige pas en wordt het aantal schokken wat je voeten te verwerken krijgen vermindert.

Het kan zijn dat je in het begin moet wennen aan de Rockerzool. Het kan bij het eerste gebruik wiebelig en onnatuurlijk aanvoelen. Geef je voeten rustig de tijd om te wennen aan de andere stand van je voeten.

Tussenzolen

Skecher tussenzolen zijn opgebouwd uit twee lagen schuim waarbij elke laag een andere stevigheid heeft. Het hardere schuim zit meestal aan de buitenkant van de tussenzool, het zachtere schuim is aan de binnenkant verwerkt. De combinatie van de twee soorten schuim kan helpen om de voet extra te ondersteunen, vooral op plekken waar dat het meest nodig is.

Footlogics Inlegzolen

Om hielklachten te voorkomen en verlichten heb je voetboog ondersteuning nodig die hoog en stevig genoeg is om te kunnen verlichten en te kunnen werken. Heb je meer voetboog ondersteuning nodig, draag je Skechers dan in combinatie met onze speciale Footlogics hielspoorzolen.

Skechers zijn net als alle andere hielspoor behandelingen die wij hier behandelen geen wondermiddel bij hielpijn en het is altijd een goed idee om je arts te raadplegen als je twijfelt of als je klachten aanhouden. Heb je hielpijn en ben je op zoek naar een comfortabele en ondersteunende schoen dan kunnen Skechers zeker het proberen waard zijn. 

Hielspoortips.nl
Hielspoortips van Moniek

Moniek van Footlogics
Gediplomeerd Voetkundig Adviseur

Vragen of advies over hielspoor en voetproblemen?

Ik ben Moniek van Footlogics. Heb je een vraag over hielspoor of andere voetklachten? Ik adviseer je met plezier.