Hielspoor behandeling

 

Hielspoor is zeer pijnlijk en het kan je behoorlijk beperken in je dagelijkse bezigheden. Natuurlijk zoek je naar een oplossing die je van de pijn verlost en die ervoor zorgt dat hielspoor verdwijnt en nooit meer terugkomt. Er zijn meerdere soorten hielspoor behandeling. We bespreken ze hier kort. Voordat je iets gaat doen, doe je vooral even niets. Geef je voeten rust, ze hebben het nodig.

 

Hielspoor zooltjes

Hielspoorklachten kunnen heel goed worden verholpen of in elk geval worden verminderd door het dragen van speciaal hiervoor ontworpen hielspoor zooltjes. Als je hebt gelezen wat de meest voorkomende oorzaken bij hielspoor zijn, begrijp je ook waarom. Hielspoor zooltjes ondersteunen de voeten op de juiste plaats en hebben een corrigerend effect.

 

Hielspoor tapen

Door de voet in te tapen zodat de peesplaat niet zo ver kan uitrekken, raakt de aanhechting bij het hielbot minder geïrriteerd. Ga nooit zomaar zelf aan de slag met tape want je zou weleens een averechts effect kunnen bereiken. Je fysiotherapeut kan je hier bij helpen en je de goede tape aanraden.

 

Cure taping hielspoor

Cure taping is een andere techniek die je zeker de eerste keren door een professional moet laten aanbrengen. Het is een methode die zijn oorsprong vindt in Japan en Korea en waarbij men uitgaat van het idee dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar ook voor de bloedcirculatie, lichaamstemperatuur en lymfecirculatie. Met diverse elastische tapesoorten worden spieren ondersteund en bewegingen beperkt.

 

Hielspoor behandelen met ijs en pijnstillers

Eigenlijk is dit slechts symptoombestrijding en geen hielspoor behandeling maar als je veel pijn hebt, is dit wél waar je behoefte aan hebt. Neem paracetamol tegen de pijn en koel je voet een paar keer per dag met een ijspakking of een zak met ijsblokjes. Als je ijsblokjes in een theedoek doet en alle punten bij elkaar neemt, kun je de ‘zak’ met ijsblokjes op de rand van het aanrecht kapot slaan. De kapotte blokjes vormen zich (in de theedoek) helemaal naar je voet. Koelen stimuleert de doorbloeding en kan genezing versnellen.

 

Hielspoor oefeningen

Door regelmatig oefeningen te doen in combinatie met het dragen van hielspoor inlegzolen, kun je de pijn van hielspoor verzachten en op den duur zullen de symptomen verminderen. Hier vind je hielspoor oefeningen die iedereen thuis kan doen.

 

Hielspoor behandeling met shockwave therapie

Shockwave therapie is een behandeling die je kiest als hielspoor inlegzolen en hielspoor oefeningen geen verbetering opleveren. Waarschijnlijk loop je er dan ook al erg lang mee rond. Shockwave bestaat uit stootjes geluidsgolven die worden afgegeven op de pezen, spieren en kapsels in de voet. Deze geluidsgolven kunnen de kalklaag laten afbrokkelen. De therapie wordt vaak als zeer pijnlijk ervaren. Of shockwave therapie bij jou werkt, moet in de praktijk blijken. Lees hier hoe shockwave therapie bij hielspoor in zijn werk gaat.

 

Hielspoor behandeling met nachtspalk

De nachtspalk zorgt ervoor dat de voet de hele nacht in één stand ligt: de tenen wijzen naar boven. De nachtspalk zorgt niet voor genezing van hielspoor maar zorgt er wel voor dat je ’s ochtends zonder pijn uit bed kunt stappen. De spalk zorgt er namelijk voor dat de peesplaat ’s nachts niet inkort en dus ook niet ’s morgens pijnlijk uitgerekt wordt bij het opstaan. Gebruik de nachtspalk altijd in combinatie met hielspoor inlegzolen.

 

Hielspoor behandelen met dry needling

Dry needling is sinds een aantal jaren populair in Nederland maar alles behalve nieuw. Omdat bij dry needling naalden worden gebruikt die op de aangedane plek in triggerpoints worden gestoken, wordt deze therapie vaak verward met acupunctuur. De techniek is echter totaal anders. Bij dry needling worden de naalden niet bij energiebanen ingebracht maar in een spier. Als de naald eenmaal in zo’n triggerpoint zit, wordt deze op en neer bewogen om zo een reactie te weeg te brengen. Of dry needling bij jou werkt weet je binnen een paar behandelingen. Het is geen prettig behandeling maar de pijn is goed te verdragen. Lees hier meer over dry needling..

 

Hielspoor operatie

Voor sommige mensen zit er niets anders op dan een operatie. Omdat een operatie geen garantie is dat de hielspoor verdwijnt of niet terugkeert, is dit zeker geen eerste keuze. Lees hier hoe een hielspoor operatie verloopt.

 

Hielspoor behandelen met Osteopatie

Je staat er niet altijd bij stil, dat alles in je lichaam voortdurend in vloeiende ritmes in beweging is. Niet alleen je spieren, pezen en gewrichten, maar ook je bloedvaten, ingewanden en botten. Zelfs je lichaamscellen. Osteopathie houdt zich bezig met die bewegingen zodat je lijf goed en zonder problemen kan werken. Als de ritmes van die bewegingen gehinderd worden kan het zijn dat je elders in je lichaam klachten krijgt. Rugpijn, hoofdpijn, hielspoor. Lees hier of ostheopatie ook iets voor jou kan doen.

 

Hielspoor  injecties bij hielspoor

Als je al van alles geprobeerd hebt en niets hielp dan kun je kijken of hielspoor injecties iets kunnen doen voor je. Misschien heb je baat bij corticosteroïde injecties. Het verzacht de pijn en remt de ontsteking.

Hieronder staan alle speciale Hielspoorzooltjes van Footlogics

 

Hielspoorschoenen

Zwaarlijvigheid, veel wandelen, sporten, rennen en springen op een harde ondergrond is een behoorlijke belasting voor je voeten. Daar kun je voetklachten als hielspoor van krijgen.

Gelukkig kan je zelf veel doen om hielspoor te voorkomen en te behandelen maar het begint bij een goede basis: je schoenen. Draag schoenen die stevig zijn in het midden, maar zeker niet te hard. Je moet je voeten aan de voorkant kunnen buigen.

Er zíjn schoenen die speciaal gemaakt zijn om hielspoor te verlichten en inmiddels kun je kiezen uit verschillende merken en uitvoeringen. Het idee is bij allemaal wél hetzelfde : natuurlijk lopen nabootsen..

 

GPS tegen hielspoor

GPS tegen hielspoor. Dat klink gek. We hebben het dan ook niet over het GPS navigatiesysteem dat ons altijd veilig thuisbrengt. GPS staat in dit geval voorGravitational Platelet Separation, vrij vertaald ‘bloedplaatjes scheiden door middel van zwaartekracht’. Het is een relatief nieuwe therapie waarbij je eigen bloed gebruikt wordt als basis voor zogenaamde bloedplaatjesgel. Hier lees je er meer over..

Footlogics Comfort
Footlogics Casual
Footlogics Sports
Footlogics Kids